Pact11 Herbestem Scan

Leegstand zit vol mogelijkheden. Wij tonen u deze kansen.

Wie zijn wij?

Team


Wij geloven in waardevermeerdering door nieuwe, creatieve oplossingen.

Pact11 richt zich met een out-of-the-box aanpak op innovatieve én vooral rendabele oplossingen voor leegstaand vastgoed. We werken op basis van onze ervaring als adviespartij en als initiator van inspirerende projecten. Dit doen wij met behulp van een groot netwerk van jonge, ambitieuze starters en ervaren, betrouwbare professionals.

De HerbestemScan is een dienst van Pact11: een collectief van drie architecten en een stedenbouwkundige met een vakkundige werkwijze, een holistische blik en een commerciële realiteitszin. Wij zijn in het bezit van een brede werkervaring bij meerdere internationale bureaus en opdrachtgevers. Lees voor meer informatie over onze denkwijze het artikel in de Architect van oktober 2014!

Hoe werken wij?

Aanpak


Omgevingsscan

Omgevingscan

Een stedenbouwkundige analyse van de omgeving en de specifieke potentie in de buurt: lokale trends; de plaatselijke economie; en karakteristieken van de omgeving. Dit alles vertaald in aantrekkelijke en duidelijke tekeningen.

Actorenscan

Actorenscan

Een marktanalyse van het lokale speelveld met actoren en daarmee potentiële gebruikers: de voorlopers in de buurt; de snel groeiende ondernemer; en de enige keten die nog mist op deze plek. Dit alles wordt allemaal weergegeven in duidelijke diagrammen en gebruiksklare informatie.

Objectscan

Objectscan

Een architectonische analyse van hoe het object (pand/gebied) zo efficiënt mogelijk kan reageren op de kansen van zijn situatie: architectuur van het pand; bijzondere ruimtes van het gebied; technische aspecten. Dit alles bundelen wij in een SWOT.

Resultaat

Resultaat

Op basis van de overlap van de analyses, maken we een op maat gemaakte oplossing voor elk vraagstuk: een business plan en ruimtelijke vertaling door onze eigen architecten.

Ervaring


Kantoorpand van 6,000 m², in opdracht van DTZ Zadelhoff

In opdracht van een grote Nederlandse institutionele belegger is er een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke herbestemming van een groot kantoorpand. Het pand staat al twee jaar leeg ondanks de goede bereikbaarheid en centrale ligging. Vanwege deze ‘onnodige’ leegstand was een frisse blik op het gebouw essentieel. Het gebouw in kwestie vroeg om specifieke en vernieuwende ideeën vanwege de bijzondere vormgeving en organisatie van het pand. Op basis van onderzoek naar de huidige bewegingen op de Nederlandse kantorenmarkt, trends in herbestemming en een analyse omgeving heeft dit geresulteerd in vier voorstellen voor mogelijke herbestemming. Deze vier voorstellen hebben bij de presentatie geleid tot een vruchtbare discussie tussen de betrokken partijen, die allen positief waren over de gevonden mogelijkheden. Momenteel worden de voorstellen intern verder onderzocht om te kijken hoe de haalbaarheid zich ten opzichte van hun eigen toekomstplannen en de lokale markt verhoudt.


Groot monument in het midden van Nederland, in opdracht van Ideal Consult

In prettige samenwerking met Ideal Consult hebben wij gewerkt aan een herbestemmingsplan voor een leegstaand pand op een centrale locatie in Nederland. Ideal Consult is een bedrijf dat altijd op zoek is naar de ideale verbinding tussen merk en gebouw. Wanneer zo’n combinatie wordt gevonden grijpen zij de kans om de match werkelijkheid te laten worden. In dit geval zagen zij de kans om een grote hotelketen te huisvesten in een toekomstig leegstaand pand. Wij hebben hen geholpen met een breed markt- en locatie-onderzoek, aantrekkelijke vormgeving en een sterk ontwerpvoorstel. Het voorstel is enthousiast ontvangen en wordt op dit moment overwogen door de directie van de hotelketen


Studie voor hergebruik van een stuk spoorviaduct in Delft, zelf-geïnitieerd.

De stad Delft ondergaat momenteel een grootse operatie die stad zowel ruimtelijk als visueel een grote impact zal hebben. Het spoorviaduct dat jarenlang de binnenstad in twee heeft gesplitst zal plaatsmaken voor een brede allee met water en groen. Doordat het spoor ondergronds gaat krijgt de stad een fantastisch nieuw gezicht. Wij zijn zeer te spreken over dit plan. Desondanks zouden wij graag een kleine aanpassing zien: duurzaam hergebruik van een klein stukje van het spoorviaduct. In de zomer van 2014 zijn wij actief gestart om dit idee te realiseren. De kick-off stond in het teken van de publicatie van zes suggestieve schetsvarianten in combinatie met een kort betoog. Krantenartikelen, verspreiding via sociale media en een presentatie op de Dag van de Architectuur in Delft volgden en leidden tot een aantal zeer positieve reacties. Mede hierdoor zijn wij in contact gekomen met een aantal partijen met wie we dit idee naar een hoger plan willen brengen.


Contact


Klaar om weer rendement uit uw vastgoed te halen?

We werken efficiënt en hard, hebben toegang tot de nieuwste kennis, en bieden dit alles voor een zeer scherp tarief. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

0031655177628

info@pact11.nl

www.pact11.nl

Naar boven